MITEN VALITSEN OIKEAN MUISTITIKUN?


Muistitikut omalla logolla

Muistitikku liikelahjaksi-miten tehdä oikea valinta?

Ilman muistitikkua on aika vaikeata kuvitella tämän päivän arkielämää. Ja kuten joka ikinen tuote, myös muistitikku on tehnyt lyhyessä ajassa suuren loikan kehityksessä eteenpäin. Alunperin arkisesta IT-maailman tuotteesta on nopeasti kehittynyt loistava mainosväline.

Kuten myös muiden mainoslahjojen kirjo, on myös usb-muistitikkujen perhe suuri ja laaja, sekä tuotteelle löytyy monia käyttötarkoituksia. Oikean muistitikun valinta on hyvin tärkeää, koska näin voi säästää huomattavia summia rahaa. Oikea tuote, oikeassa paikassa tekee työskentelystä miellyttävämmän ja antaa tuotteen käyttäjälle paremman mielen.

Vaikka muistitikku on kooltaan pieni, on sen käyttötarkoitus suuri ja monipuolinen. Logopainatuksella muistitikku sopii asiakkaille tai liikekumppaneille lahjaksi tai jakelutuotteeksi esimerkiksi messuilla. Muistitikku omalla painatuksella on loistava lahja merkkipäivänä, kätevä tuote vaikka digitaalisen kuvaston tai muun digitaalisen  materjaalin jakeluun. Voit pitää siinä omat henkilökohtaiset tiedostot, kuten valokuvat, musiikin, elokuvat ja paljon muuta.

Lista muistitikun käyttötarkoituksista on hyvin pitkä.

Mutta miten valitsen oikean muistitikun?

Ennen, kun olet hankkimassa muistitikkua omalla painatuksella, kannattaa kartoittaa, mihin käyttötarkoitukseen olet tuotteen hankkimassa. Helpotakseen päätöstäsi, kerrotaan muutama vinkki, miten löytää parhaan ratkaisun.

Ihan ensiksi kannattaa miettiä, mikä on budjetti ja mikä on muistitikun käyttötarkoitus.

Budjetin laadinnassa kannattaa asettaa hintaraja. Itse muistitikun hinta muodostuu seuraavista asioista:

-          Tuotteen runko

-          Muistitikun muistikapasiteetti

-          Tilauksen kappalemäärä

-          Painatusmenetelmä

-          Toimitusnopeus

Samalla kannattaa kartoittaa, mikä on muistitikun käyttötarkoitus. Joita voivat olla esimerkiksi:

-          Liikelahja (lahjoiksi asiakkaille, liikekumppaneile, henkilökunnalle)

-          Mainosmaterjaali (jakeluun esimerkiksi messuilla, näyttelyissä jne.)

-          Eksklusiivinen lahja (muistoksi ja lahjaksi, henkilökohtaiseen käyttöön)

-          Yhtiön/henkilökotaisten tiedostojen jakelu muistitikulla (kuten kuvastot, esitteet, ohjeohjelmistot,    muusiikki jne)

-          Matkamuisto (tuote matkamuistomyymälöihin)

Kun muistitikun käyttötarkoitus on selvitetty, kannattaa seuraavaksi valita tuotteen runko. Tuotteen runko kannattaisi valita sellainen, joka parhaiten sopii firman logon kanssa ja samalla peilaa yhtiön arvoja ja visuaalisuutta.

Yleisesti valmistetaan muistitikkujen rungot metallista, puusta ja muovista. Lisäksi voidaan tilata muistitikut omalla kustomoidulla rungolla joko PVC-muovista tai sitten vaikka puusta. Asiakkaan toiveesta voidaan tehdä muistitikun rungosta vaikka taide-esine, josta tulee muistitikun kanssa tarpeellinen ja käytännöllinen taide-esine.( lisää eksklusiivisia tuotteita löydätte www.2kangaroos.com sivuilta) Kalleimmat muistitikut, joita markkinoilta voi löytää, saattaa maksaa jopa kymmeniätuhansia euroja ja ovat valmistettu jalometalleista, sekä koristeltu jalokivillä. Sellaisia muistitikkuja ostetaan toki harvoin, mutta niillekin löytyy oma asiakaskunta. Somest Oy valmistaa ja markkinoi myös ns. arvomuistitikkuja, joita kannattaa meiltä myös kysyä.

Puusta valmistettu muistitikku on luonnonläheinen ja edustaa pehmeitä arvoja. Puusta valmistetut liikelahjat ovat erityisen suosittuja Skandinaviassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa sekä Australiassa.

Edullisemmat rungot on valmistettu bambusta, sekä vaahterasta. Arvokkaammat ovat tammi, visakoivu, tervaleppä tai joku asiakkaan toivoma materjaali. Puurungolle on mahdollista tehdä logo kaiverrettuna, 1-4 väri painatuksella tai leikattuna kuviona. Katso puiset muistitikut tästä.

Puinen muistitikku

Muoviset muistitikun rungot ovat suosittuja edullisuuden ja laajan väriskaalan ansiosta. Muoviseen muistitikkuun on myös helpointa saada oman yhtiön logon värinen runko (PMS-väri). Jos tarkoituksesi on hankkia halpa muistitikku omalla logopainatuksella ja omalla rungonvärillä, niin muovinen muistitikku on vahva ehdokas. Katso muoviset muistitikut tästä.

Muovinen muistitikku

Metallista valmistetut muistitikun rungot ovat enemmän eksklusiivisa ja maskuliinisia. Metalli on myös hyvin kestävä ja on suosittu erityisesti projekteissa, jotka vaatii tuotteelta enemmän kestävyyttä. Yrityksen logo voidaan kaivertaa tai painattaa. Katso metalliset muistitikut tästä.

Metallinen muistitikku

Nahkaisia muistitikun runkoja käytetään yleisemmin lahjatarkoituksiin. Nahkaiset muistitikut kohopainatuksella tai 1-4 väri painettuna ovat suuressa suosiossa erityisesti ekslusiivisinä liikelahjoina. Katso nahkaiset muistitikut tästä.

Nahkaiset muistitikut


Runkomaterjaalin lisäksi on hyvä myös huomioida muistitikun rungon muoto. Vaihtoehtona ovat esimerkiksi:

Kuutiomuotoiset muistitikut on tarkoitettu pöydälle tai muualle esille pantavaksi. Näin se muistuttaa jatkuvasti itsestään ja antajastaan. Katso kuutiomalliset muistitikut tästä.

Kuutiomallinen muistitikku poydalle

Muistikortit. Jos tuote vaatii isompaa painopinta-alaa, esimerkiksi valokuvia varten, on paras vaihtoehto litteä muistikortti. Muistikortit ovat hyvin suosittuja esimerkiksi messuilla, johon on esiasennettu esimerkiksi yhtiön kuvastot ja muut digitaaliset aineistot ja itse muistikortin yhdellä puolella on tuotekuvaston kuva ja toisella käyntikortti. Tuote toimii ns. minikuvastona. Katso korttimalliset muistikortit tästä.

Korttimallinen muistitikku logolla

Kustomoitu muistitikku. Jos kaipaatte aivan omalaatuista tuotetta, joka takuulla eroa muista markkinoilla olevista tuotteista, kannattaa tilata oman mallin mukainen tuote, joka on mahdollista valmistaa PVC-muovista tai puusta. Sitä varten Teidän täytyy lähettää meille vaan logo, kuva, piirrustus tai yksinkertaisesti kertoa aihe, josta haluaisitte saada tuotteen. Me suunnitellaan tuote ja lähetetään vedos Teille sähköisesti hyväksyttäväksi. Näin helppoa se on. Katso kustomoidut muistitikut tästä.

Kustomoitu HKL raitiovaunumuistitikku

Eikä siinä vielä kaikki. Vaikka muistitikku on esineenä pieni, vaatii se silti  monen eri asian pohtimista enne tilausta. Kuten, tilaanko tuotteen korkilla vai ilman. Kannetaanko muistitikkua enemmän taskussa vai pitäisikö siihen tilata vielä avainrengas tai kaulanauha. Silti, hyvin ja yksityiskohtaisesti suunniteltu tuotekokonaisuus auttaa ehkäisemään myöhemmiltä epämiellyttäviltä yllätyksiltä, jos esimerkiksi tuote tulikin tilattu erilainen, kun varsinainen käyttötarve olisi ollut.

Kun muistitikun ulkoinen muoto on päätetty, pitää päättää se muistitikun tärkein ominaisuus, eli muistin kapasiteetti. Muistikapasiteettejä on hetkellä saatavilla 512 MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32 GB ja 64 GB. Mitä suurempi muistin kapasiteetti, sitä enemmän muistitikulle mahtuu aineistoja ja myös suhteessa isommilla kapasiteeteillä varustetut tikut lukee ja kirjoittaa aineistoja nopeammin.

Jos tuotteen käyttötarkoitus on esimerkiksi aineistojen, kuten oman tuotekuvaston jakelu muistitikulla, suosittelemme käytännössä samaa muistikapasiteettiä muistitikulle, mikä on aineistojen koko yhteensä.

On hyvä silti muistaa, että muistitikku vaatii aina pienen osan kapasiteetistä aineistojen pyörittämistä varten. Jos Teillä on esimerkiksi 990MB kokoinen aineisto, ei riitä enää 1GB kapasiteetti, vaan oikea valinta onkin jo 2GB kokoinen muistitikku. Tarjotaan asiakkaille aineistojen latauspalveluja muistitikuille, joten ennen tilausta kannattaa meidän kanssa konsultoida, jos olette epävarmoja muistikapasiteetin valinnassa.

Jos muistitikku kuuluu ryhmään, joka on tarkoitettu lahjaksi, kannattaa muistaa: mitä suurempi on muistikapasiteetti, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee tuote myös aktiiviseen käyttöön. Näin estetään mahdollisuus, että lahja päätyykin pöytälaatikkoon kerämään pölyä

Mitä mieluisampi ja tarpeellisempi liikelahja, sitä suurempi on tuotteen ns. mainosarvo, koska Teidän sanoma tai logo on jatkuvasti tuotteen käyttäjän näkyvillä. Suositellaan tänäpäivänä lahjaksi annettavalle muistitikulle kapasiteetiksi minimissään 8GB.

 

 

PYYDÄ TARJOUS

+358 (0)9 6945185

info@somest.fi

JäLLEENMYYJäT